eNepal

Student Voice: Registered Nurse -Chungda Gurung

यो स्तम्भमा हामीले अस्ट्रेलीयामा पढ्दै गरेका वा पढाई सकेर आफ्नो सुन्दर भविस्य बनाउनमा लागि परेका बिधार्थी भाई बहिनीहरुलाई प्रश्न सोध्ने गर्छौ।उनीहरु भोगाई अनि अनुभवलाई ज्युँका त्युँ उतार्ने यो हाम्रो सानो प्रयास हो।हाम्रो प्रश्नमा तपाईको उत्तरमा यस पालि हामीले मेल्बोर्न निवासी चुङ्दा गुरुङलाई केही प्रश्नहरु सोधेका थियौं। अस्ट्रेलीयन केथोलीक विश्व बिधालयबाट नर्सीङ बिषयमा ब्याच्लर सकेकी चुङ्दा हाल रजिस्टर्ड नर्सको रुपमा अबर्न हाउसमा कार्यरत छिन्।

1.Why Nursing?
Ans: Interest in biology and also for PR

2.What suggestions would you like to give to students who have completed PCL nursing in Nepal and planning to come Australia for further studies?
Ans: Good idea.

3.What differences do you find regarding study in Australia and Nepal?
Ans: Don’t know cuz i came straight after my +2.

4.Is it possible to study Nursing in Australia without any support from others? How difficult is it to collect fees for nursing?
Ans: My parents helped me throughout.

5. Which one is better after completing PCL Nursing in Nepal? Direct Bachlors or Diploma leading Bachlors?
Ans: Don’t know about Nepal but diploma leading to bachelors made it easier for me.

6.How difficuli is it to manage work and study at the same time?
Ans: Quite hard.

7.What do you think of choosing Nursing as a course to study? It was a good decision or a bad one?
Ans: Good decision.

8.What is the future scope of Nursing in Australia?
Ans: Good but things are changing so

9. People say it is easy to get PR through Nursing course. What information do you have about this?
Ans: Yes it is true as they need more nurses in australia but we already have enough international nurses so things might change soon.

10. After completing study, what is the possibility of getting job in Nursing?
Ans: Depends

11. Do English level makes a difference?
Ans: Yes you need 7 ielts or B each in OET to get nursing registration

Related posts

ग्रामपियन्स यात्रा सस्मरण- ग्रामपियन्स जंगलमा ॐकार ध्वनिको गुन्जन

Manoj Poudyal

यसरी मनाईयो मेल्बर्नमा ‘एभरेस्ट डे’ अर्थात सगरमाथा दिवस

Manoj Poudyal

न्याभ एक्सिलेन्सी अवार्ड हुँदै, मनोनयन फारम भर्ने अन्तिम मिती ६ मार्च सम्म

Manoj Poudyal

के एउटा साथी छ त???

Manoj Poudyal

लकडाउनको कारण डेन्टल नर्सको जागीर गए पछि जन्मियो “लुमन्ती”

Manoj Poudyal

सोचे जस्तो कहाँ सजिलो छ र विदेश!!!

Manoj Poudyal